Kriminalisté prvního policejního obvodu obvinili šest cizinců z trestného činu znásilnění a podali podnět na jejich vzetí do vazby,“ sdělil policejní mluvčí Jan Daněk. Tomu soud vyhověl a šestice byla krátce před čtvrtou hodinou převezena do věznice. Cizincům za znásilnění turistky hrozí až deset let vězení.

Kriminalisté přijali oznámení o údajném znásilnění na Velikonoční pondělí v sedm hodin ráno. Dojít k němu mělo v apartmánu v Náprstkově ulici v Praze 1. Všechno přitom začalo zdánlivě nevinným seznámením turistky, podle informací Blesk.cz Irky, s mladým mužem v jednom z barů v centru hlavního města. Tam mezi nimi zřejmě přeskočila jiskra a podle policistů se oba domluvili, že půjdou k muži na pokoj, kde se dobrovolně začali oddávat dospěláckým radostem. 

„Následně muž přivedl dalších pět svých kamarádů a mělo dojít ke zmiňovanému znásilnění,“ uvedl k případu policejní mluvčí Jan Daněk. Žena se prý muže snažila od znásilnění odradit tím, že jim sdělila, že je učitelka, to však nepomohlo. Policisté všech šest cizinců z Alžírska ve věku 20–24 let neprodleně zadrželi. Majitelka hostelu se k případu odmítla vyjádřit s tím, že předávat informace vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nemůže.

Video
Video se připravuje ...

Alžířané, kteří měli znásilnit turistku v Praze, přicházejí k soudu. David Malík

Fotogalerie
16 fotografií