K těžkému ublížení na zdraví došlo 12. ledna na rohu ulic Bořivojova a Lipanská. Do konfliktu se tam dostalo hned několik lidí, nejvíc to ale odnesl zmíněný muž. „Útočník ho podle prozatímních zjištění srazil na zem, přiložil mu nůž na krk a řízl ho,“ popsal dramatickou situaci policejní mluvčí Jan Daněk.

Rozhodně to ale nebylo žádné „škrábnutí“ – muž ležící na zemi skončil v nemocnici s pěticentimetrovou, sedm milimetrů hlubokou ránou. „Případ je nyní prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví, za což hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Daněk.

Po útočníkovi, který z místa po svém hrůzném činu odešel, jako by se nechumelilo, policie dosud pátrá. „Jednalo se o muže ve věku 40–50 let, výška přes 180 cm, střední postava, světlé pleti a delších prošedivělých neučesaných vlasů. Muž měl na temeni pleš, takzvané kolečko, které nebylo zepředu vidět,“ přiblížil mluvčí podobu podezřelého. Muž měl hnědé vousy i obočí, tmavé oči a mluvil česky bez přízvuku.

Pokud muže poznáváte, nebo víte, o koho by se mohlo jednat, kontaktujte linku 158.