Štědrý den se mohl stát tragickým pro pejskaře na procházce. Tomu se nelíbilo, že jiný muž se svými dětmi házel petardy po lese. Kvůli tomu se však strhla hádka, při které padlo několik výstřelů. „V Hostivařském lesoparku došlo ke konfliktu dvou osob, při kterém muž na druhého údajně dvakrát vystřelil z krátké střelné zbraně. Pěší hlídka strážníků, která nedaleko konala svou běžnou hlídkovou činnost, se na místo dostala během okamžiku,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí strážníků Michaela Teplá.

Celému konfliktu navíc přihlížely jeho malé děti. „Strážníci vůči podezřelému ozbrojenému muži pohotově zakročili, ten následně na zákonnou výzvu zbraň odložil a byl omezen na osobní svobodě. Útočník se prý cítil v ohrožení,“ řekla dále Teplá. Pejskař měl totiž podle jeho slov v ruce klacek, na to konto na něj začal střílet. „Pohrozil mu tak nejprve pepřovým sprejem a následně pak vytáhl legálně drženou pistoli, se kterou v jeho směru jednou vystřelil. Strážníci zajistili místo činu a důkazní materiály,“ dodala mluvčí.

Podívejte se na rozhovor se strážnicí, která zachránila muže na Florenci:

Pořádný arzenál

Otázkou ale zůstává, proč měl muž u sebe kromě pistole i několik nožů nebo obušek při vánoční procházce s dětmi. „Kromě krátké střelné zbraně ráže 9 mm byly dále při kontrole zajištěny i další zbraně, a to teleskopický obušek, slzotvorný prostředek, nůž a nůž typu motýlek. Na místě byly nalezeny i prázdné nábojnice,“ vysvětlila na závěr Teplá.  

Děti strážníci později umístili do služebního vozidla, kde vyčkaly do příjezdu jejich babičky, která si je převzala do péče. Devětatřicetiletý muž byl na místě předán Policii České republiky, která bude nyní celý incident vyšetřovat.