„Hnízdo“ si dva muži chytře udělali v rekreačních chatkách na Berounsku a Praze-východ. Tam ve velkém z tablet vyráběli nejznámější drogu v Česku, a to pervitin. Ten pak přeprodávali dealerům. Dva z nich policie dopadla. 

„Jeden z těchto mužů prodával drogu koncovým uživatelům, a to ve více než pětašedesáti prokázaných případech, především na území Prahy 1 a 3. V případě, že již neměl co prodávat, kontaktoval známého, domluvil si s ním schůzku a místo předání dalších drog. Tento muž drogy také prodával, a to ve více než osmdesáti případech převážně v Praze 10,“ popsal práci dealerů policejní mluvčí Jan Rybanský. Pokud mu drogy došly, obrátil se na dvojici výrobců.

Dvě varny a luxusní bourák

Kriminalisté provedli u všech domovní prohlídky a zřejmě nevěřili svým očím, co při nich našli. Zajistili totiž dvě varny, tři sta čtyřicet gramů pervitinu a dva kilogramy tablet, které se pro výrobu drogy používají.  

Pokud čtveřice bude za tento čin odsouzena, hrozí obviněným (60 a 57) až pětiletý pobyt za mřížemi. Obviněným (40, 37), kteří pervitin ve značném množství vyrobili, hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. „Poslední dva zmiňovaní jsou stíháni vazebně a jednomu z nich navíc policisté zabavili luxusní motorové vozidlo, neboť ho pořídil z výnosů z trestné činnosti,“ dodal Rybanský.

Fotogalerie
4 fotografie