Žena (48) kradla od srpna 2016 až do letošního února, kdy ji policisté konečně dopátrali. „Nutno zmínit, že si obviněná při své trestné činnosti počínala, nadneseně řečeno, jako fantom. Udeřila kdykoli a kdekoli. Kanceláře vykradla například v Dejvicích, Karlíně, Libni, na Proseku, ale také na Václavském náměstí. A o to bylo složitější ženu vypátrat a zadržet,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Celá dokumentace krádeží dané ženy trvala policistům až několik týdnů. Obviněná „navštěvovala“ nejrůznější business centra, hotely a divadla. Tam se vydávala například za náhradní uklízečku, která měla přístup ke všem klíčům od kanceláří.

Podívejte se například, jak žena využila liduprázdné recepce:

Brala elektroniku, ale i stravenky

„Tam prohledávala zásuvky stolů, skříně, příruční trezory. Při tom brala vše, co mělo nějakou hodnotu. Přisvojovala si hotové peníze, spotřební elektroniku, ale nepohrdla byť jednou stravenkou na jídlo,“ vysvětlil Hulan.

Osmačtyřicetiletá žena tak vzala věci v hodnotě až 800 tisíc korun, a za to jí v případě odsouzení hrozí až pětileté vězení, které může být navýšené až o třetinu vzhledem k její trestní minulosti. Žena byla dokonce už dvanáctkrát trestně stíhána.

I když se k řadě krádeží přiznala, policisté museli spoustu dalších vyhledat a stíhané ženě prokázat. „Detektivové se domnívají, že se mohla dopustit krádeží i v mnohem větší míře. Jestliže ženu poznáváte a víte, že u vás také kradla, ozvěte se na linku 158,“ uzavřel policejní mluvčí.

Podívejte se, jak obviněná žena vypadá:

Fotogalerie
8 fotografií