„Muž ve vážném stavu potřeboval intenzivní lékařskou péči včetně připojení na umělou plicní ventilaci. Po ošetření na místě byl transportován do kladenské nemocnice. Druhá zraněná byla žena, utrpěla popáleniny prvního stupně v obličeji a na horní končetině. Po ošetření byla přepravena do vinohradské nemocnice," řekla v ranních hodinách mluvčí krajských záchranářů Petra Effenbergerová.

Uhořel

Podle mluvčího středočeských hasičů Holomčíka se na místě jedna osoba pohřešovala. Nebylo jasné, jestli je uvnitř objektu, nebo se nachází mimo něj. „Ten člověk ani nemusí být ve středních Čechách, nic o něm nevíme," uvedl během zásahu Holomčík. Nakonec se potrvdilo nejhorší, hledaná osoba byla na požárišti nalezena mrtvá.

Zasažený objekt kovovýrobny a truhlárny patří společnosti Intebo. Vyjádření majitele prozatím není k dispozici. Uvnitř objektu jsou tlakové lahve a některé explodovaly.

Informaci o požáru hasiči dostali krátce před 03:00. „Je to požár většího rozsahu, hoří objekt o velikosti 70 krát 15 metrů," uvedl mluvčí. Vzhledem k velikosti požáru hasiči vyhlásili třetí ze čtyř stupňů požárního poplachu.

Fotogalerie
11 fotografií