Dočasná obleva a teploty, které se přes den dostávají nad bod mrazu, vytvářejí z bruslení na zamrzlých rybnících hazardní podnik. K případu propadu dvou bruslařů do rybníka nedaleko Prahy vyjížděli policisté, záchranáři i hasiči.

„Byli to dva bruslaři, když jsme přijeli na místo, byli už venku. Vyprostili se sami,“ uvedla redakci Blesk.cz k situaci tisková mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. Podle záchranářů šlo o muže a ženu, přičemž žena se měla propadnout jako první.

„Žena byla silně podchlazená, ale byla při vědomí a se záchranáři komunikovala. Po vyšetření byl pacientce zajištěn tepelný komfort pomocí izotermické fólie. Poté byla přepravena do motolské nemocnice. Muž se na místě také propadl, byl však ve vodě kratší dobu. Po vyšetření a ošetření ho zdravotníci ponechali na místě,“ řekla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Podle policie k propadu dvou osobu došlo kolem poledne. „Dvě dospělé osoby se probořily do vody. Na místo jela také záchranka, obě osoby v tu doby byly na břehu. Příčiny a okolnosti jsou v šetření,“ dodala k případu mluvčí policie Vendulka Marečková.

Před bruslením na ledu o víkendu varovala už v pátek meteoroložka Dagmar Honsová. Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

Předpověď na víkend: Černý led, déšť i mráz. A děti už nepouštějte bruslit. David Vaníček, Petr Soukup, Dagmar Honsová