„Případem se pražští policisté začali zabývat už začátkem února letošního roku, kdy na radotínské služebně dvaadevadesátiletý muž oznámil ztrátu své peněženky. Policisté tuto událost standardně zadokumentovali,“ popisuje případ veterána z druhé světové války policejní mluvčí Iveta Martínková.

Senior měl v peněžence kromě platební karty přiložený i papírek s PIN kódem, jelikož si ho nemohl zapamatovat. „Tuto skutečnost si uvědomil až zhruba po dvou měsících, kdy zároveň zjistil, že mu z bankovního účtu zmizelo téměř 150 tisíc korun. Až v tuto dobu svou kartu zablokoval proti dalšímu zneužití,“ vysvětlovala Martínková.

Na služebnu přišel po dvou dnech

Zloděj, který podle policie peněženku našel na ulici, postupně vybíral z karty peníze v několika obcích na Příbramsku.

Policistům se nedařilo pachatele vypátrat, takže 2. listopadu zveřejnili fotky podezřelého z kamer v bankomatech. Po dvou dnech se zloděj sám udal.

„V pátek 4. listopadu se po zveřejnění případu v médiích přišel osmapadesátiletý muž sám přihlásit na policejní služebnu, kde se ke svému jednání doznal. Svého jednání lituje a je prý připraven odcizené úspory poškozenému vrátit,“ sdělila Martínková.

Jde podle ní o muže, který zatím nebyl odsouzen za jakýkoli majetkový trestný čin.

Podívejte se, jak zloděj vypadá:

Fotogalerie
7 fotografií