Pražští strážníci řešili první případ opilé ženy ve čtvrtek na Praze 7. Když prováděli pravidelnou hlídkovou činnost poblíž Letenské pláně, kde probíhal pivní festival, narazili na zjevně opilou ženu, která se po pár pivech »rozdováděla« a svým hlasitým křikem tak rušila noční klid. Policisté ji proto vyzvali ke kontrole dokladů. To se ale ženě nelíbilo a začala být agresivní a vulgární. Strážníky urážela nadávkami a dokonce se oháněla známostmi se samotným ministrem vnitra. To jí ale nepomohlo.

Poté, co kopla do služebního psa a napadla kopanci i strážníky, bylo potřeba použít donucovacích prostředků, aby se na mol opilá žena zklidnila.

Video
Video se připravuje ...

Ze čtvrtka na pátek zaměstnaly pražské strážníky dva případy opilých a agresivních žen. MP Praha

Sedmatřicetileté ženě, která byla předvedena na Policii České republiky, strážníci naměřili skoro jeden a půl promile alkoholu v dechu. Jejím chováním se tak budou i nadále zabývat úředníci příslušného správního orgánu.

Druhý případ opilé ženy strážníci zaznamenali dnes nad ránem na Praze 1, když prováděli kontrolní činnost v ulici V Kolkovně. Zde se nacházela skupinka rozjařených mladíků, kteří si hlasitě prozpěvovali. Policejní hlídka proto partičku vyzvala, aby se ztišila a nerušila tak noční klid. V té chvíli ke skupince přišla žena, která už měla značně »nakoupeno« a všechny polila šumivým vínem. Po opakovaných výzvách strážníků, aby se prokázala občanským průkazem, ale rozjařená žena nereagovala a začala být vůči hlídce agresivní. I v tomto případě tak pražští strážníci museli použít donucovacích prostředků a předvést ženu na Policii České republiky.