Policisté na případ nasadili speciální tým. Ve čtvrtek si pro muže došla zásahovka a následovalo obvinění z obecného ohrožení a pokusu o těžké ublížení na zdraví.

„Na základě dnešního (pátečního) rozhodnutí soudu bude obviněný muž stíhán vazebně," potvrdila policejní mluvčí Pavla Burešová.

Video
Video se připravuje ...

Hásahovka zadržela muže (30), který měl nastražit v Horšovském Týně na Domažlicku výbušný systém. PČR

Lidem, kteří se obávali, jestli v lokalitě neřádí bombový útočník, tak  žádné nebezpečí nehrozí. „Podle zatím zjištěných skutečností mělo být motivem tohoto protiprávního jednání vyřizování osobních sporů," dodala Burešová. Údajně měla být za vším žárlivost. 

Obrovská rána

Výbuch podomácky vyrobeného nástražného výbušného systému byl spíše hlučný, než že by způsobil v okolí paseku. Mírně poničil jen zeď bytovky. „Podle svědků to byla obrovská rána, ale nebyla způsobena skoro žádná škoda,“ uvedla po události policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Lehce zraněná byla i oběť. „Muž (44) měl jen povrchové poranění, oči nebyly zasaženy. Převezli jsme ho k menšímu ošetření a na pozorování do Domažlické nemocnice,“ řekla Andrea Divišová z krajské záchranky.

Potvrdila, že před vchodem do domu bouchla krabice, z níž vylétly střepiny, které muže pořezaly na obličeji a na hlavě. Hasiči na místě nezasahovali.

Fotogalerie
3 fotografie