Lyžovat se začne prakticky na všech tratích, kromě horního úseku dvojky U zalomeného a černé Šance, která je nejprudší sjezdovkou v ČR. „To znamená, že otevřeny budou jednička Turistická, dvojka bez horní části, celá trojka Slalomová, rodinná Spodní Šance, vlek i sjezdovky v areálu pro děti a začátečníky pod hotelem Sirotek,“ vyjmenoval vedoucí střediska služeb Jan Kasík.

V provozu bude i dětské hřiště před chatou Blaženka a sjezdovka s vlekem od hlavního parkoviště. Čtyřsedačková lanovka a další vleky se každý den rozjedou v 8:30 hodin, jejich provoz končí v 16 hodin. Otevřená bude i lyžařská škola. Sportovci mohou využít též půjčovnu a úschovnu vybavení včetně vyhřívaných skříněk.

Ceny jako loni

Dobrou zprávou je, že skipasy oproti loňsku nezdražily. Celodenní pro dospělého 890 korun, dětský vyjde na 640 Kč a rodinný pro dva dospělé a neomezený počet vlastních dětí na 2155 Kč. Při nákupu přes e-shop 10 dnů předem pak areál nabízí další slevy, stejně jako při pořízení sezónních skipasů v rámci věrnostního programu.

Kompletní zázemí najdou návštěvníci v nové multifunkční budově a též v nové restauraci U Lanovky, která lióni ještě chyběla. Občerstvení dále nabídne i typicky horská hospoda v chatě Blaženka, ski bar před ní ve vyhřívaném stanu a stánek na vrcholu Špičáku.

VIDEO: Pohled k sousedům: Největší rakouský ledovec Stubai.

Fotogalerie
20 fotografií