Krvavé drama se odehrálo na Nový rok na ubytovně ve Stříbře na Tachovsku. Brana se pohádal a pak i popral s krajanem Sergejem Z. Kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 20 centimetrů pak svému sokovi zabodl do těla.

Video
Video se připravuje ...

Za vraždu krajana vyfasoval u Krajského soudu v Plzni Vitalii Brana (35) 10 let vězení. Zbyněk Schnapka

„Šlo o oblast levého podbřišku. Nůž pronikl do dutiny břišní, přeťal kyčelní tepnu a dvě kličky tenkého střeva,“ řekl státní zástupce Václav Průcha.

Smrt v nemocnici

Záchranáři se snažili ze všech sil zraněného Sergeje zachránit. Hned, jak dorazili na místo, začali muže oživovat. Naložili ho v kritickém stavu do vrtulníku a ten s ním odletěl do Fakultní nemocnice v Plzni.

Tady zhruba po třech a půl hodinách od útoku zemřel. „Bezprostřední příčinou smrti byl šok z masivní krevní ztráty,“ uvedl Průcha.

Přiměřený trest

Bruna se k vraždě přiznal. Uzavřel se státním zástupcem dohodu i vině a trestu a soud ji včera ztvrdil. Kromě deseti let ve věznici s ostrahou, čeká Brunu po odpykání trestu vyhoštění z České republiky na dobu deseti let. Musí také zaplatit zdravotní pojišťovně částku 3 676 Kč. Za vraždu je v ČR trestní sazba od 10 do 18 let.

„Obžalovaný se doznal. Má čistý trestní rejstřík v ČR i evidenci přestupků., což mu ulehčuje. Nic mu nepřitěžuje. Trest uložený na spodní hranici trestní sazby je přiměřený,“ uvedl soudce Tomáš Mahr. Rozsudek je pravomocný, Brana trest přijal. Neodvolal se ani státní zástupce.