Zaměstnanec už nevěděl, jak si ukrátit čekání na silvestrovské oslavy. Poslední den roku 2021 trávil v práci a u regálu s tabákem, zapalovači a náplněmi do nich dostal hloupý nápad, který v zápětí realizoval.

„Zkoušel z nudy funkčnost zapalovače a zapaloval papírovou krabici od uskladněného zboží,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.  Lepší místo si pro hru s ohněm ani vybrat nemohl.

Hra s ohněm

„Zapaloval krabici v prostorech, kde platí přísný zákaz kouření a používání otevřeného ohně a kde žádné předměty nesmějí být vystaveny sálavému teplu,“ vysvětlila Brožová.

 „Bacha, jde šéf,“ houkl na skladníka kolega. Muž proto rychle maskoval, co zrovna mezi regály dělá. „Rukou tak umačkal žhnoucí krabici a z místa odběhl,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Ničivý požár

Zpátky se už nevrátil on ani nikdo jiný. „Z důvodu silvestra byla pracovní směna předčasně ukončena a všichni zaměstnanci sklad opustili,“ řekla Brožová. Po chvíli ale nastalo v objektu hotové peklo.

„Žhnoucí krabici neumačkal dostatečně, došlo k jejímu vznícení a k požáru, který se postupně rozšířil,“ dodala Brožová. Oheň zničil zásoby i budovu. Policisté teď skladníka obvinili z obecného ohrožení. Za škodu 60 milionů mu hrozí, že si posedí až 15 let v base.

VIDEO: Požár velkoskladu v Plzni v poslední den roku 2021.

Video
Video se připravuje ...

Požár velkoskladu v Plzni 31. 12. 2021. Aktu.cz

Fotogalerie
13 fotografií