Auto naservíroval mladý muž zloději jako na stříbrném podnose. Opuštěné audi s vrnícím motorem před obchodem na naivního majitele čekat nevydržela, s cizincem za volantem zmizela naznámo kam.

Překvapený mladík ihned vyrozuměl policii a napadlo ho vyzkoušet i sílu sociálních sítí. To se ukázalo jako dobrý nápad. Pozdě večer volal na 158 svědek, že vůz poznal.

Chtěl ujet

„Sdělil, že se nachází kousek za Plzní a vozidlo se mu nyní ztratilo z dohledu. Na místo hned vyrazily policejní hlídky, které odcizený automobil dojely a začaly jej pronásledovat,“ popsala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Jenže muž (33), který seděl za volantem, se nechtěl jen tak lehce vzdát. Ujížděl vysokou rychlostí. „Nakonec sjel na lesní cestu a snažil se s audi prokličkovat mezi stromy.  To se mu stalo osudným a do jednoho ze stromů narazil,“ uvedla Raidlová.

Známá firma

Ukázalo se, že muže, který seděl za volantem, policisté dobře znají. Měl už několikrát oplétačky se zákonem. „Ujížděč byl navíc pod vlivem drog, a to konkrétně pervitinu a kokainu,“ doplnila Raindlová. Policisté ho zadrželi a teď jim má hodně co vysvětlovat.

Během dvou dnů je to již druhý případ, kdy majitel vozu svojí roztržitostí nahrál zlodějům. V pondělí oznámil krádež auta na plzeňském Sídlišti Lochotín majitel, který nechal klíčky ve dveřích a odešel domů. I jeho auto se záhy našlo. Kdosi s ním v centru naboural a utekl.

VIDEO: Ženy pronásledovaly ukradený automobil.

Video
Video se připravuje ...

Ženy pronásledovaly ukradený automobil. Policie ČR

Fotogalerie
4 fotografie