Řidič jel fabií od Janovic nad Úhlavou směrem na Klatovy. Daleko se ale nedostal. „Za obcí Janovice při projíždění táhlé přehledné levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal s vozidlem smyk a havaroval v pravém silničním příkopu,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Auto se v příkopu převrátilo na střechu. „Při tom došlo ke zranění řidiče a jeho dvou spolucestujících,“ řekla Brožová. Muž vezl dva školáky (8 a 10). Když mu dali policisté dýchnout, nevěřili vlastním očím.

„Odborné měření elektronickým přístrojem bylo s pozitivním výsledkem 3,48 promile,“ uvedla Brožová. Řidič se tak kromě vyšetření podrobil i odběru krve.  

Škoda na vozidle byla vyčíslena na 30 tisíc korun. „Dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila mluvčí s tím, že nehodou se dále zabývají.

VIDEO: Opilý řidič skončil s dodávkou v rybníku.

Video
Video se připravuje ...

Opilý řidič nezvládl pravotočivou zatáčku a s dodávkou sjel do rybníku Nezmar v Dolním Benešově na Opavsku. HZS Moravskoslezského kraje

Fotogalerie
3 fotografie