Pytle narvané nepořádkem se sváží od pytlomatů v Plzni na Nové Hospodě třikrát do týdne. „Je jich opravdu hodně. Les, kam chodí lidé na procházky, propojuje Novou Hospodu a Vejprnice. Oslovil jsem proto starostu obce s nabídkou zavést také na druhé straně lesa pytlomat, aby tam lidé mohli nasbírané odpadky nechat,“ uvedl starosta ÚMO Plzeň 3 David Procházka.

Ve Vejprnicích přibyly tři zapůjčené pytlomaty a místní i přespolní si mohou korzování mezi stromy zpestřit úklidem. Nepořádkem naplněný vak poté nechají u jednoho ze stojanů. „Řada lidí nás na nepořádek upozorňuje. Věřím, že tohle je způsob, jak vyzvat dobrovolníky, aby se do sběru odpadků zapojili. Můžeme tak  společně přispět k vyčištění lesa,“ řekl starosta Vejprnic Pavel Karpíšek.

Pytlomaty najdou Vejprničtí na začátku a konci lesní cesty od Vejprnic na Novou Hospodu, u brůdku u Pekelného rybníka a na konci cyklostezky směr Plzeň. K dispozici budou do 6. dubna, stejně tak i v Plzni.

Třetí plzeňský obvod chce pytlomaty, pro jejich velký úspěch, nainstalovat i v dalších lokalitách. „Stojánky už máme vyrobené a plánujeme postavit pytlomat také u Borského parku nebo na Valše,“ dodal David Procházka.

VIDEO: Pusťte se do jarního úklidu i doma, pořádek pomůže udržet metoda Konmari.

Video
Video se připravuje ...

Udržujte doma pořádek podle metody Konmari. youtube.com

Fotogalerie
13 fotografií