Sníh komplikuje i zásahy záchranným složkám. „Obtížně se dostáváme na odlehlejší komunikace a místa. Někde necháváme vozidla na místech, kam ještě dojedeme, a zbytek průzkumu dokončujeme raději pěšky,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

K opatrnosti nabádají řidiče policisté. „Řešíme několik dopravních nehod v okolí Plzně. S ohledem na aktuálně se zhoršující klimatické podmínky upozorňujeme všechny řidiče, aby při svých cestách dbali zvýšené opatrnosti. Sněžení a s tím spojená snížená viditelnost, vlhké a namrzající vozovky, to vše může nepozorného řidiče překvapit a skončit tragickou dopravní nehodou,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Uvázlý kamion

Řidiči bourali například v Přešticích, tam na zasněžené silnici narazilo auto do zaparkovaného vozu a skončilo na střeše. Mezi obcemi Srby a Myť vylétlo auto mimo vozovku. Bouralo se i za Starým Plzencem u odbočky na Šťáhlavy.

Mezi Málkovem a Novou Vsí na Tachovsku uvízl kamion s nákladem. „Místo je velmi těžko dostupné, hasiči tam měli problém kvůli sněžení dojet. Místo je velice úzké a není jasné, jak bude kamion po vyproštění pokračovat v cestě,“ uvedl Poncar s tím, že úsek mezi Přimdou a Novou Vsí bude kvůli tomu uzavřený.

VIDEO: Když sníh nevadí: Češi propadli otužování.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Češi propadli otužování. „Vyfotí se a na chvíli ponoří. Je to jen módní záležitost,“ říká odborník Jiří Marek

Fotogalerie
12 fotografií