Otevřena bude hlavní sjezdovka, v hořejším úseku trojka Slalomové s přejezdem na dvojku U zalomeného. „Sníh je vzhledem k aktuálním podmínkám zrnitý a mokrý. V provozu bude čtyřsedačková lanovka a dětské hřiště s pohyblivým pásem, ale to jen pro děti z lyžařské školy,“ řekl ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Místa, kde není sjezdovka vysněžená v celé části, jsou viditelně označená. „Lanovka s lyžaři vyjela poprvé v 8.30 hodin, a její provoz končí v 16 hodin, stejně to platí i pro další dny,“ uvedl Kasík.  

V provozu bude od pátku i půjčovna, lyžařská škola, a též čtyři výdejová okénka s občerstvením, jedno na vrcholu Špičáku u rozhledny a tři v okolí nástupu na lanovku v chatách Hanička a Blaženka včetně skibaru mezi nimi.    

Důraz na bezpečnost

Areál má k dispozici i covid manuál. „Vše máme pokryto, ať už se týká například dezinfekčních prostředků, vytyčených rozestupů, vlastně už od příjezdu lyžařů na parkoviště. Pravidla budou dodržována při nástupu na lanovku a vleky, v rámci zázemí servisu a půjčovny, toalet až po občerstvení,“ popsal Kasík.

Při výuce v lyžařské škole se počet členů jednoho družstva sníží na šest, tedy pět žáků a instruktor. „Měli bychom to kapacitně zvládnout, byť zájem o tyto služby v posledních letech rostl, a i letos očekáváme, že tomu tak bude,“ sdělil Kasík.

Výhodný e-shop

Celodenní skipas pro dospělého v hlavní sezoně stojí při nákupu v e-shopu 646 korun. U kasy za něj pak lyžaři zaplatí 680 korun. Díky věrnostnímu programu spuštěnému v e-shopu dosáhnou zákazníci na 20procentní slevu z aktuální ceny jakékoliv sezónní jízdenky. Přes e-shop je možné rezervovat a nakoupit i kurzy lyžařské školy nebo věci z půjčovny.

Kromě Špičáku se v pátek lyžařům otevřou i Samoty a areál Nad Nádražím. Pro přepravu mezi areály mohou lyžaři využít zdarma skibus. Běžkaři zatím musejí počkat na sněhovou nadílku.

VIDEO: Špičák den před otevřením.

Fotogalerie
11 fotografií