Ještě ve svatební den ráno nic nenasvědčovalo tomu, že důležitý životní krok velitele sboru dobrovolných hasičů z Borovna a zástupce velitele výjezdové jednotky v jedné osobě něco naruší.

Po obřadu na zámku ve Lnářích a tradičních žertovných úkolech od kamarádů se jelo domů. V plánu bylo focení u nablýskané hasičské Pragy V3S a pořádná oslava. Jenže takhle snadné to být nemělo.

Hóóóřííí!

„Jeli jsme se fotit kousek od hasičárny. Stihli jsme pár snímků, pak začala houkat siréna,“ vzpomínal Milan Albrecht. U nedalekého Míšova hořela v lese hrabanka, a s profesionálními hasiči byli povoláni právě i ti dobrovolní.

„Protože ještě nedošlo k přípitkům a té správné svatební zábavě, odhodila část svatebních hostů včetně ženicha společenské obleky, navlékla se do zásahových oděvů a svatba, nesvatba vyrazila ve své nablýskané V3S hasit,“ řekl s úsměvem mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Dodal, že zásah naštěstí nebyl časově náročný, a tak všichni mohli ve svatebním veselí záhy čile pokračovat.

Druhé ano

Novopečená mladá paní, sama dobrovolná hasička, měla pochopení. „Na novomanžela tak naštěstí nečekala po návratu žádost o rozvod, protože nevěsta velmi dobře ví, co to znamená vzít si dobrovolného hasiče,“ dodal Poncar.

Novomanžel se navíc při poplachu zachoval jako zkušený ženáč. „Ženy jsem se v první chvíli zeptal, jestli můžu jet. Řekla, že ano, a bylo to,“ smál se Milan Albrecht. 

Fotogalerie
10 fotografií