Vše se odehrálo mezi obcemi Soustov a Vráž v katastru Dlažova na Klatovsku. Dělníci tady opravují vozovku, řidiče na omezení upozorňují dopravní značky i světelná šipka. Seniorka ale nebyla dost opatrná.

„Při objíždění pracovníka údržby s frézou, který se nacházel ve středu vozovky, narazila pravým předním kolem vozidla do pravého kola frézy,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová. Náraz frézu odhodil na muže (39), který s ní pracoval. Řídítka stroje ho zasáhla do břicha a zranila.

Zastavte ji!

Řidička ale pokračovala v klidu dál. „Spolupracovníci zraněného frézaře ženu s vozidlem pronásledovali a následně zastavili u osady Nové Chalupy,“ uvedla Brožová s tím, že na místo dorazili i policisté.

Zjistili, že seniorka nemá od loňského dubna posudek lékaře, že může řídit. „Dále řidička neměla na očích brýle, které mít měla. Uvedla však, že má v očích implantované čočky,“ doplnila Brožová.

Policistům žena tvrdila, že o ničem neví, prý myslela, že narazila do nějakého betonu. Alkohol nenadýchala. Nehodou se dále zabývají klatovští dopravní policisté.

Fotogalerie
3 fotografie