Hasiči, policisté i záchranáři v pondělí dopoledne zasahovali u vlakového přejezdu u Nýřan na Plzeňsku. Po střetu vlaku s osobním autem tam zahynuli tři lidé, byly mezi nimi i dvě děti.

Video
Video se připravuje ...

Tragická srážka vlaku s osobním autem u Nýřan na Plzeňsku, ve voze zemřela mladá žena a dvě děti. Romana Vébrová

Podle policejní mluvčí Ivany Jelínkové šlo zřejmě o ženu ročník narození 1997 a dvě děti narozené v roce 2003 a 2015. „Příčina dopravní nehody je v šetření,“ doplnila mluvčí.

K nehodě došlo krátce po deváté dopoledne na železničním přejezdu u Kamenného Újezdu u Nýřan. „Zdravotnická záchranná služba z místa transportovala letecky muže (24) v kritickém stavu na emergency Fakultní nemocnice Plzeň a dítě mladší 15 let pozemní cestou, při vědomí se středně těžkými zraněními do fakultní nemocnice na akutní příjem," uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová. Dítěti jsou čtyři roky.

Podle mluvčí fakultní nemocnice Gabriely Levorové je muž v nemocnici na jednotce intenzivní péče s vážným poranění hlavy a jeho zdravotní stav je velmi vážný. Malé dítě leží v nemocnici ve stabilizovaném stavu. 

Vrak vozidla museli vyprostit drážní hasiči pomocí těžké techniky. Podle Jelínkové ve vlaku cestovalo do deseti lidí. Nikdo z nich nebyl zraněn.

Fotogalerie
18 fotografií