Bývalá manželka Romana V., paní Jitka, se svěřila, jakým očistcem pro ni společný život s agresorem byl. Muže poznala, když jí nebylo ani 18 let. Nežijí spolu ale již 14 let, spojují je ale tři děti - dvacetiletý syn a sedmnáctiletá dvojčata. „Byl to stejně špatný otec jako manžel. Zlý, hrubý, děti kopal, mlátil, mě škrtil a bil. Sprostě nám nadával,“ vzpomínala paní Jitka.

Od muže utekla do azylového domu, rozvedli se. „Měl mě vyplatit z bytu, to neudělal. Skončil v exekuci a o byt přišel. Pak přespával v autě,“ uvedla žena.

Vystřílím rodinu a pak se oběsím!

Paní Jitka řekla, že věří tomu, jaký hrůzný čin měl ve středu její bývalý muž spáchat. I ona od něj po rozvodu zažívala teror a výhrůžky. „Když jsem se odstěhovala z azylového domu, psal mi, že nás vystřílí, a pak se na stromě před domem oběsí. Aby prý všichni viděli, jak jsem mu ublížila, že já jsem ta zlá,“ vzpomínala paní Jitka.

Výhrůžky nepřestaly, ani když se přestěhovala.„To mi zase psal, že nám celý barák podpálí. Nevěděla jsem, co od něj mohu čekat. Trvalo to do loňska, dokud jsem jeho číslo nezablokovala,“ popsala žena.

Shořel vůz postiženého

Shořelé vozy jsou pro paní Jitku obrovskou ztrátou a komplikací. „Odjela jsem do práce a volal mi syn, že auta hoří. Nikoho jsem za ruku nechytla, ale mohl to být bývalý muž, takhle by se mi pomstil. Hrozné ale je, že by tak zapálil auto, kterým jsem vozila našeho postiženého syna, jedno z dvojčat, do školy a po doktorech. Na auto mi přispěla sociálka, když je zničené, musím příspěvek vrátit. Ale pro syna to auto opravdu potřebuji,“ zoufá si paní Jitka.

„Vozidla byla zapálena úmyslně,“ potvrdil mluvčí hasičů Petr Poncar. Škoda je 160 tisíc korun. Na případu pracují policisté.

Ubodal tátu čtyř dětí

Druhý den si pak prý měl Roman V. počkat na svého bývalého zaměstnavatele Jiřího, otce čtyř dětí, a bez varování ho ubodal přímo v sídle firmy. Ani to exmanželku nepřekvapilo. „Když dokázal vztáhnout ruku na mámu od malých dětí, když dokázal vztáhnout ruku na vlastního otce a když honil souseda s nožem po bytovce, tak věřím tomu, že to udělal.“ Motivem mohla být pomsta, zavražděný šéf ho měl totiž propustit.

Za zločinem měla stát pomsta - manželku i zaměstnavatele vinil ze zpackaného života. Bez ženy a bez práce totiž skončil doslova na ulici. „On to byl v podstatě bezdomovec, bydlel v autě, pak v kamionu. Přišel ale o papíry, protože na silnici riskoval,“ popsal na sociálních sítích muž obeznámený se situací.

Slzy za šéfa

A právě na sociálních sítích nyní truchlí přátelé a zaměstnanci Jiřího Ž., celá situace je pro ně nepochopitelná. „Nebyl to pouhý ŠÉF! Byl to především TÁTA a hlavně ČLOVĚK, kterého jsem si opravdu ze srdce považoval! Dokažme mu, že nic nevzdáváme a že tu firmu, co tak dlouho budoval neopustíme a bude šlapat dál, jako by seděl na svém místě!!! Věřím, že kromě svých nejbližších měl v poslední chvíli i tuto myšlenku! Lidičky, pro mě to je jeden z nejhorších dnů mého života! Ještě v neděli se mě ptal na mé zdraví! Ano, takový to byl ŠÉF!!!“ napsal pan Josef.

VIDEO: Roman V. (46), obviněný z vraždy bývalého šéfa, u klatovského soudu. Ten ho poslal do vazby.

Video
Video se připravuje ...

Klatovský soud poslal muže obviněného z vraždy bývalého šéfa do vazby. Romana Vébrová

Fotogalerie
16 fotografií