Plzeňský sportbar si dvojice lupičů vyhlédla koncem června 2017. „Oba byli maskováni rouškami a oba byli ozbrojení. Jeden přeskočil barový pult a začal se s obsluhou přetahovat o kasírtašku. Přitom barmanku několikrát udeřil do hlavy,“ popsala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Statečná barmanka mu strhla roušku z obličeje. Násilník ji pak třikrát bodl nožem. Zraněná skončila v nemocnici. Statečné ženě se dokonce podařilo pachateli strhnout roušku z obličeje. Ten následně použil nůž, který držel v ruce a ženu třikrát bodl do těla.

Ze stop zajištěných na místě zjistili kriminalisté shodu DNA profilu s profilem DNA z Rakouska. „Díky spolupráci s rakouskými a německými kolegy se násilníka s nožem podařilo ztotožnit a vypátrat v Německu. Policisté si pro pachatele loupežného přepadení doletěli vrtulníkem,“ popsala Raindlová.

Lupič se jim následně přiznal, že do křížku se zákonem se nedostal zdaleka poprvé. „Procestoval několik evropských zemí, kdy si pokaždé užíval pár měsíců na svobodě, než následně skončil ve vězení,“ dodala Raindlová. Násilník skončil ve vazbě, hrozí mu až deset let v base. Po jeho kumpánovi policisté pátrají.

VIDEO: Policisté přivezli lupiče, který pobodal předloni v Plzni barmanku.