Do Krásné Lípy se od křižovatky v Šindelové nedá projet bez toho, aby kola vozu neposkakovala po silnici třetí třídy ve stovkách děr. „Měřili jsme to, na úseku o délce 1050 metrů je označených 2136 děr. A to jsou jen ty od 20 centimetrů výše, menší nikdo nepočítal,“ řekl Rudolf Kovařík ze Šindelové.

Přímo u poškozené  silnice, která vede i do Přebuzi, města s nejmenším počtem obyvatel v republice, je přitom depo silničářů. „Lidé se jich léta ptají, kdy to opraví. Oni jim vždy slibují, ať se nebojí, že brzy, ale zatím se nic neděje,“ dodal Kovařík.

Místní tak už ze zoufalství začali tankodrom objíždět loukou. „To je špatně, dovedete si představit, když zaprší, jak je ta louka zničená,“ posteskl si Kovařík.

Oprava bude

Vypadá to ale, že se řidičům přece jen blýská na lepší časy. „Máme už opravu silnice vysoutěženou, proto se tam nedělala běžná údržba na jaře, aby se neutrácely zbytečně peníze,“ vysvětlil náměstek hejtmanky Martin Hurajčík. S pracemi se podle něj začne už teď v červenci. Tlumiče aut a nervy šoférů tak snad konečně po letech dojdou klidu.

Fotogalerie
8 fotografií