„Z výslechů svědků i podezřelého bylo zjištěno, že muž si svůj čin zřejmě promyslel již několik dní předem. V osudné pondělí pak měl v odpoledních hodinách vstoupit do domu za poškozenou a způsobit jí bodnořezná poranění, kterým dívka na místě podlehla. Motivem měla být neopětovaná láska,“ popsala hrůzný čin policejní mluvčí Markéta Fialová.

Policisté mladíka v úterý večer obvinili z vraždy. „Vrchní komisař zároveň podal státní zástupkyni podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ doplnila Fialová. Obviněnému hrozí 12 až 20 let ve vězení.

Šokovaná obec se z hrůzného činu nemůže vzpamatovat. „Tu holčinu jsme znali, je to hrůza, taková mladá,“ povzdechl si jeden z místních. Koho ale neznali, je údajný vrah. „Viděl jsem toho kluka sedět v policejním autě, ale neznám ho, místní nebude,“ domníval se mladý muž.

Na místě zadrženého mladíka policisté měli podle informací Blesk.cz odvézt ze Zdemyslic k lékaři, aby posoudil, jestli je schopný pobytu v policejní cele. Údajně měl mít v minulosti psychické problémy.

Fotogalerie
8 fotografií