Žena s cigaretou v puse na první pohled nevypadala nijak zvláštně, příliš se nelišila od ostatních hostů v baru. „Přišla k pultu, řekla si o fantu, zaplatila ji a vzápětí mi řekla, že bude rodit. Bylo to dost divné, nechtěl jsem tomu věřit,“ vzpomínal na neobvyklou šichtu barman.

Jenže žena svá slova myslela naprosto vážně a v baru začala rodit. „Okamžitě jsem popadl telefon a volal záchranku. Štěstí bylo, že u jednoho ze stolů sedělo šest dívek, které se tu loučily se svobodou. Dvě z nich byly zdravotní sestry,“ řekl Bureš.

Ty se o rodičku ihned začaly starat. Ženu uložily na zem a začaly pomáhat s příchodem jejího potomka na svět. „Zatímco já ještě telefonoval se záchrankou, dítě už se narodilo. Netrvalo to déle než dvě minuty. Všichni v baru si nejdříve mysleli, že nežije, ale pak začalo dýchat.“

To už ale do baru dorazili záchranáři. „Dítě jsme umístili do inkubátoru a sanitka ho odvezla do Fakultní nemocnice v Plzni. Druhou sanitkou jsme tamtéž převezli i jeho matku,“ uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Nedonošené dítě

Už při ošetřování v baru se rodička záchranářům svěřila, že je teprve v sedmém měsíci těhotenství. „Miminko se narodilo středně nedonošené. Jeho zdravotní stav je stabilizovaný,“ uvedla mluvčí Fakultní nemocnice v Plzni Gabriela Levorová. Dodala, že podle lékařů je matka v pořádku.

Chlapečka zapili

Když záchranáři z baru odjeli, všichni narození malého chlapečka zapili. „Byl to tak silný zážitek, že jsem si musel dát frťana, jiní jich měli více. Dítěti bych chtěl vzkázat, že až mu bude osmnáct let, ať přijde k nám do baru Jekyll & Hyde a dostane tu pivo zadarmo,“ dodal Bureš.

Podívejte se na video tzv. něžného porodu. 

Video
Video se připravuje ...

Zázrak zrození v přímém přenosu: Chlapeček přišel na svět »přírodním« císařským řezem Instagram/_cenfer

Fotogalerie
14 fotografií