Jde o velkoformátové fotografie, většinou černobílé 60 x 40 centimetrů. „Mám vyfocené všechny ženy v mojí rodině, od nejmenších po tu pětaosmdesátiletou, tedy čtyři generace, celkem sedm žen," uvedl Raboň. Nejvíce tam budou zastoupené malé dcery, dvojčata Mia a Ella.

Raboň sedm let amatérsky fotí.Neříkám si v žádném případě fotograf, jsem pouze člověk, který má dražší foťák a baví ho mačkat spoušť, to samotné z nikoho fotografa nedělá, je to dlouhá cesta, pořizovat perfektní snímky. Dnes se nazývá fotografem kdekdo, těch opravdu kvalitních je jako šafránu,“ uvedl.

Focení se chce věnovat více, hlavně lidí zachycovaných v jejich běžném prostředí či na ulici. Ženy a dívky jsou zachycené jen v momentech, kdy o focení nevěděly: „Nemám ani moc rád takové ty ateliérové fotografie, kdy fotograf řekne : Teď se všichni usmějte, teď se na mě všichni podívejte atd. Popravdě, z tohohle žánru mi lehce mrazí v zádech“ popsal.

Podle něj je na fotografiích vidět, komu je kdo podobný. „Například jedna dcera je naprosto po mně a mých rodičích a prarodičích a druhá úplně do manželčiny rodiny. V obou větvích je podoba veliká,“ řekl Raboň.

Fotky se budou dražit v průběhu výstavy a majitelé je dostanou po jejím ukončení. Případný výtěžek půjde na neonatologické oddělení Fakultní nemocnice v Plzni, kde se Raboňovy dcery narodily a kde strávily prvních šest týdnů svého života. „Neměly idealní start do života. Vážily okolo 1500g, i díky perfektní péči celého personálu Neonatologického oddělení jsou dnes holky naprosto v pořádku. Tžmto bych chtěl ještě jednou všem moc poděkovat. Samozřejmě i velké díky pořádné „piplačce“ mé manželky," dodal s povděkem. 

Fotogalerie
6 fotografií