„Kriminalisté muže obvinili ze spáchání přečinu ublížení na zdraví, ze zvlášť závažného zločinu vraždy a přečinu násilí proti úřední osobě,“ řekla policejní mluvčí Martina Korandová. Policisté mají i pravděpodobnou vražednou zbraň, nůž.

Agresor toho stihl o víkendu opravdu hodně. V sobotu odpoledne našel náhodný kolemjdoucí u garáží na Doubravce zkrvavenou mrtvolu seniora, zakrytou hadry a trávou. Koroner potvrdil násilnou smrt, rozjelo se vyšetřování.

„Pozůstalým jsme poskytli služby krizového interventa,“ uvedla policejní mluvčí Martina Korandová. Kriminalisté na místě zajišťovali důkazy dlouho do noci, vrátili se i druhý den.

Ženu řízl do nohy

V sobotu ráno byla také v Plzni napadena žena, která šla na autobusovou zastávku U Prazdroje. „Všimla si muže, který se za ní následně vydal. V chůzi pokračovala a najednou ucítila říznutí do nohy,“ popsala Korandová. Když se napadená otočila, násilník utekl. Policisté pracovali i s variantou, že může jít o stejného pachatele.  

Dopadnout podezřelého se podařilo v neděli na Rokycansku, kde byla policejní hlídka přivolaná k vloupání do zemědělského objektu. Pachatel z místa utekl, schoval se a nakonec napadl policistku, která ho objevila, golfovou holí.

„V tu chvíli na místo dorazil i psovod se svým psem a muže společně zpacifikovali a zajistili,“ popsala Korandová. Agresor skončil v policejní cele a policisté rozplétají, co vše stačil v krátkém čase napáchat.

VIDEO: Policisté místo vraždy prohledávali dlouho do noci.