Jelena si v oploceném areálu všimli dělníci, kteří pracují nedaleko na stavbě bytovek. „Zoufale běhal podél plotu a narážel do vrat i jednotlivých pletivových dílců. Snažil se dostat ven, ale bez lidské pomoci neměl šanci,“ řekl zvířecí záchranář Karel Makoň.

Na místo dorazila i hlídka městské policie a kontaktovala majitele objektu a dispečink vodárny. „Nabídli, že zhruba za hodinu dorazí technik, který nám otevře vrata na poměrně rušnou komunikaci směrem do zástavby. Představa, že zmatený a poměrně statný jelen vyběhne tím směrem, mě trochu děsila,“ popsal nelehkou situaci Makoň.

Domluvil se proto na dispečinku a získal souhlas s odstraněním jednoho dílu plotu, aby zvíře mohlo vyběhnout směrem do otevřené krajiny s křovisky a vysokou trávou. „Spolu se strážníky jsme otevřeli jeden pletivový dílec a zhruba po čtvrt hodině vytlačili jelena z oploceného pozemku ven, zpět do volné přírody,“ dodal Makoň.

Do areálu se jelen dostal nejspíše tak, že přeskočil plot, který je z venkovní strany vysoký asi jen 1,5 metru. Uvnitř je ale o půl až jeden metr zapuštěný, což pro zvíře představovalo již nepřekonatelnou překážku a jelen se tak bez pomoci lidí nemohl dostat na svobodu.

VIDEO: Stádo vysoké překvapilo řidiče, silnici přeběhly stovky zvířat.