„Neudělala jsem nic, co by kočky poškodilo,“ to byla jediná věta, kterou obžalovaná u soudu reagovala na obžalobu. Informaci přinesl server novinky.cz.

Podle státního zástupce Libora Řeřichy se bývalá šéfka, která je právnička, dopustila trestného činu porušování správy cizího majetku. Podle něj nevýhodně prodala dům v nejatraktivnější a nejdražší bytové zóně v Plzni na Lochotíně, který kočičí spolek zdědil společně s Ligou na ochranu zvířat v roce 2010 po smrti známé profesorky mikrobiologie a milovnice zvířat Aleny Tomšíkové.

„Spolek tímto prodejem přišel o více než tři milióny korun,“ uvedl Řeřicha. Dům byl podle znalce odhadnut na sedm milionů, prodán sotva za čtyři a kočky měly získat sotva pár set tisíc… Podle servru novinky.cz přistál po prodeji na soukromém účtu exšéfky útulku milion korun.

„Záležitosti spojené s financemi vyřizovala paní Havlíčková. Věřili jsme tomu, že jako právnička se postará i o to dědictví ve prospěch spolku,“ prohlásila u soudu místopředsedkyně spolku Helena Straková. Rozsudek není pravomocný, Anna H. se na místě odvolala.

VIDEO: Kočičí život bývá někdy pěkně tvrdý...