Brdský cyklobus bude jezdit na trase Plzeň – Příbram. „Cyklisté a výletníci budou moci navštívit Padrťské rybníky, legendární vrch Třemšín, Rožmitál či Hornické muzeum v Příbrami,“ uvedl Zbyněk Hupák z ČSAD autobusy Plzeň.

Autobus potáhne vlek pro minimálně 27 kol. V době letních prázdnin budou autobusy v pracovních dnech přepravovat ve skříňovém vleku až 12 kol.

V sobotu vyjede letos poprvé i cyklobus do Českého lesa. Pojede přes Nýřany, Horšovský Týn, Bělou nad Radbuzou, Železnou až na Přimdu, odkud nově bude i odjíždět zpět. Spoj umožňuje přepravit minimálně 24 bicyklů. „Cyklisté mohou navštívit hrad a zámek v Horšovském Týně, romantické Sedmihoří, nepoznaný Český les, města Bělá, Hostouň a Poběžovice, pramen řeky Radbuzy, hrad Přimda a rybník Sycherák,“ uvedl Hupák.

Trasa třetího cyklobusu povede kolem Hracholuské přehrady přes Stříbro, Bor a Tachov do Staré Knížecí Huti ve Slavkovském lese. Jeho kapacita je minimálně 19 jízdních kol.

Za přepravu jednoho bicyklu zaplatí zájemce 30 korun za jednosměrnou jízdenku bez ohledu na přepravovanou vzdálenost. Zpáteční je o 10 korun levnější. Jízdenku je možné zakoupit přímo u řidiče ve voze či na webových stránkách AMSBus.

PRÁVĚ V PRODEJI: BLESK BEDEKR – TIPY NA CESTOVÁNÍ NA CELÉ LÉTO

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

HRADW mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: HRADW Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 69 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CZECH NEWS CENTER, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz. Ke koupi bude až do září.

Bedekr
Autor: Blesk - Ramon Hofman

VIDEO: V Senátu se řešilo povolení alkoholu cyklistům.