Na policejní tísňovou linku se obrátili vyděšení lidé z Poběžovic. Oznamovali, že venku na ulici v mrazu pobíhá polonahý muž. „Mysleli, že je zfetovaný. Hulákal, že někoho zabije a do všeho mlátil a kopal,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Uřvaný agresor pokračoval až k místní policejní služebně. „O pár minut později přijal operační důstojník další oznámení, tentokráte o tom, že tento neznámý muž kope do dveří policejního oddělení,“ řekla Brožová.

Dveře smršť kopanců nevydržely a naháč vzniklým otvorem vlezl dovnitř.  Dál než do chodby se ale nedostal, zastavily ho zamčené mříže. To už se vrátila hlídka, která byla na v terénu.

Mladému muži dali policisté dýchnout, přístroj ukázal hodnotu 1,21 promile. Zajímavé bylo, jak celou svoji anabázi vysvětloval. „Údajně chtěl na policejní oddělení nahlásit krádež peněženky, kterou však zapomněl v autě. Jelikož mu byla zima, neboť venku pobíhal jen v kalhotách, a policisté na služebně nebyli, rozkopl dveře, aby se mohl ohřát a počkat na ně,“ uvedla Brožová.

Tepla se opilec dočkal v policejní cele v Plzni, kam ho převezli. Jeho výstup policisté zatím hodnotí jako přestupek a správní delikt, zřejmě mu tak bude horko před přestupkovou komisí, která jeho úlet bude projednávat.

Fotogalerie
3 fotografie