Opilec začal v úterý odpoledne v obci u Moravského Krumlova na ulici před domem svého otce nejprve napadat slovně. Nadávky vystřídaly výhrůžky smrtí, následně přišel i fyzický atak.

Lehce zranil zakročujícího policistu

To už rodina nehodlala snášet a zavolala na tísňovou linku 158. Jenže rozohněný potomek se nehodlal zklidnit ani tváří v tvář uniformám. „Dokonce na jednoho z policistů i zaútočil a způsobil mu lehké zranění. Zakročující policisté proto použili hmaty, chvaty, údery a kopy a opilému násilníkovi nasadili pouta,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Následovala dechová zkouška, která ukázala, že agresorovi koluje v krvi 2,14 promile alkoholu. Zbytek dne proto střízlivěl v policejní cele.

Na krku má tři paragrafy!

Po výslechu a propuštění na svobodu se zkrotlý výtržník vrátil pokorně domů. I tak čelí po zdokumentování svého výstupu trestnímu stíhání mimo jiné pro násilí proti úřední osobě, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. „Podle trestního zákoníku mu hrozí až čtyři roky odnětí svobody,“ dodala policistka. 

Video: Dva na jednoho, aneb brutální napadení mladíka v nočním Znojmě!
Video
Video se připravuje ...

Dva na jednoho! Kamery ve Znojmě zachytily noční útok na mladého muže. Jeden z útočníků ho kopl i do hlavy, oběť upadla na chvíli do bezvědomí Městská policie Znojmo