Marie P. venčila v pátek večer svého pejska Ejmy (5) mezi paneláky na sídlišti Bory. Má bolavé kyčle, a tak chodí za pomoci francouzských holí. Na kus řeči se zastavila se dvěma kamarádkami. Zčistajasna ale na ni zaútočil agresivní opilec.

„Zezadu do mě strčil a já padala. Snažila jsem se zachytit kamarádek, co stály vedle mě. Ale nepomohlo to a já spadla na chodník,“ popisuje útok Marie P.

Agresor, který z místa činu v klidu odcházel, seniorce velice sprostě a nahlas nadával. „ bezmocně ležela na zemi a nemohla jsem vstát. Kamarádky mě chtěly postavit na nohy, ale nepovedlo se jim to. Až když přiběhl jeden pán, ten mě zezadu popadl a zvedl,“ vzpomíná Marie P.

Příbuzní ji pak odvezli k ošetření do nemocnice. „Byla jsem na rentgenu, mám modřiny na noze, lokti a rameni a strašně mě bolí celé tělo, jak jsem pomlácená,“ dodává Marie P.

„Útočník je podezřen z výtržnictví. Jde zatím o jeden takový případ. Jestliže jich bylo více, budeme rádi, když se nám napadení senioři ozvou,“ řekla policejní mluvčí Hana Kroftová. Útočníkem má být muž, který bydlí na zdejším sídlišti.

O bezohlednosti lidí k starým a nemocným se přesvědčila i sousedka napadené ženy. Ta také chodí o francouzských holích. „Je to hrozné, co se Marii stalo. Ale ničemu se nedivím. V trolejbusu sedělo šest školáků. Viděli, že nemůžu na nohy, a stejně mě nepustili sednout. Až když řidič prudce zabrzdil, já spadla na zem a rozbila si pusu, teprve pak všichni vyskočili a nabídli mi místo,“ říká Anna Šmolíková (63).

Fotogalerie
5 fotografií