„Ve středu v odpoledních hodinách jsme přijali oznámení, že mohlo dojít zatím k blíže neupřesněnému vyhrožování u rodinného domu v obci Dobřany na jižním Plzeňsku,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Fialová s tím, že policisté okolí domu v průběhu noci monitorovali a případ prověřují.

Většina lidí, kteří v domě žijí, sbalila věci a odjela. Ve čtvrtek dopoledne byl dům prázdný, na místo se vrátil akorát starší pár. „Bojíme se, vyhrožovali nám. My ale s těmi, co to udělali, nemáme nic společného. Nebydlí tady, nejsou z naší rodiny. Přijeli na návštěvu a večer pak řekli, že jdou na vlak. Víc nevím,“ popsal starší muž.

Násilnou smrtí cizince, který měl mít rozbitou hlavu, se zabývají krajští kriminalisté. Do domu ve středu vtrhli policejní zakuklenci a odvedli si dva mladíky. „Probíhají podání vysvětlení u několika osob, která by mohla přispět k objasnění všech okolností případu,“ uvedla k tomu Fialová.

Policisté také vyhlásili pátrání po Patriku Dankovi (19), na svém webu ho uvádějí jako nebezpečného, ozbrojený by být neměl. „Hledaný muž je štíhlé atletické postavy, vysoký 185 cm. Má hnědé oči, černé krátké vlasy po stranách vystříhané, černou bradku a na levé i pravé straně krku viditelná tetování. Zdánlivé stáří kolem 20 let. Oproti uvedené fotografii by již pravděpodobně neměl mít žádný piercing,“ popsala Fialová.

Mrtvého cizince našel v pondělí ráno muž venčící psa za plotem místní mateřské školky. Policisté uzavřeli okolí a zjišťovali u lidí ze sousedství, zda si něčeho všimli. Na místo povolali i psovoda, který pomáhal s hledáním stop. Pro určení přesné příčiny smrti byla nařízena soudní pitva.

Fotogalerie
8 fotografií