Incident se odehrál v úterý krátce po desáté hodině dopoledne ve Smrkové ulici na Doubravce v Plzni. „Přijel jsem domů a kolem baráku běhali policisté se samopaly,“ popsal Jonáš Novotný.   Exekutoři přijeli do jedné z bytovek pro zabavené věci. „Na místo jeli dva vykonavatelé provádět mobiliární exekuci, tedy zajišťovat movitý majetek dlužníka do jeho obydlí,“ uvedla mluvčí Exekutorské komory ČR Kateřina Zoubková.

 V bytě mělo dojít k potyčce mezi vykonavateli a třemi mladíky. Podle informací Blesk.cz exekutoři vyběhli ven před dům, mladíci je pronásledovali.

  Pronásledovaní exekutoři naskočili do auta a tam mělo dojít k úoku. K tomuto protiprávnímu jednání byla ze strany podezřelých osob použita nejen plynová zbraň, ze které došlo k několika výstřelům, ale i teleskopický obušek. Při incidentu došlo k poškození vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Napadení se pokusili ujet. Jenže v místě je překopaná silnice, takže odbočili mezi paneláky a jejich cesta skončila v parku.

Na místo dorazili policisté a záchranáři. „Na místě jsme ošetřili dva muže, oba utrpěli zranění v oblasti hlavy, předali jsme je do péče lékařů fakultní nemocnice na Borech,“ popsal mluvčí záchranářů Martin Brejcha s tím, že zranění nebyli v ohrožení života.

Mladé útočníky si odvedli policisté. „Na místě události byla balistikem potvrzena plynová pistole, která byla policií zajištěna i s teleskopickým obuškem. Obě zajištěné zbraně budou následně podrobeny znalecké expertíze,“ řekla Hokrová.

  „Ve věci budou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu útok na veřejnou osobu se zbraní a výtržnictví,“ zakončila Hokrová s tím, že v současné době probíhají výslechy všech zúčastněných osob.

 Byt v prvním patře, ze kterého policisté útočníky vyvedli, je podle nájemníků domu bytem hrůzy. Jeden ze zadržených mladíků ho má v pronájmu. „Bydlel tady s dívkou. Ta ale odešla, už jsem jí tu dlouho neviděla. Chodil za ním jeden z těch kluků,“ řekla sousedka. „Dělali v bytě strašný kravál. Jejich sousedé raději byt prodali a odstěhovali se,“ dodala žena, která v domě bydlí.

Fotogalerie
19 fotografií