Cizí chlap vlezl hned do dvou chatek a v nich osahával dvě spící dívky. „Dle svědků se mělo jednat o muže ve věku 23 až 25 let, štíhlé postavy, vysokého přibližně 180–185 centimetrů. Měl mít kratší světlé vlasy a nosit brýle. Na sobě měl tmavou mikinu s kapucí,“ popsala policejní mluvčí Martina Korandová.

Díky včasné a rázné reakci sportovního vedoucího 1. běhu se dal na útěk. Nedošlo k jakémukoliv zranění některého z našich táborníků,“ uvedl hlavní vedoucí Václav Vaněček (47) s tím, že vedení tábora okamžitě zalarmovalo policii.

„V současné době probíhají výslechy, prověřujeme všechny dostupné kamerové záznamy, vlaková spojení, zjišťujeme, zda k podobnému jednání nedocházelo ještě na jiných místech. Jedná se o trestný čin proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti,“ dodala Korandová.

Vedení tábora zveřejnilo k incidentu na facebookové stránce DT Pražanka prohlášení. Uvádí, že tábor byl vždy po celou dobu pobytu dětí každou noc hlídán zodpovědnou plnoletou osobou z řad pedagogického personálu a policisté na místě shledali bezpečnostní mechanismy pro provoz tábora zcela adekvátní.

Policisté nyní žádají všechny, kteří by měli k případu nějaké informace, ať neprodleně volají na tísňovou linku 158.  Vedení tábora navíc vypsalo odměnu 30 tisíc korun pro toho, kdo podá informaci, která povede k dopadení pachatele.

Fotogalerie
8 fotografií