Městské strážníky zalarmoval telefonát, že v Bendově ulici nedaleko centra města porážejí opilci popelnice a vzájemně se napadají. Hlídka vyrazila na místo a našla na náměstí T. G. Masaryka, tedy kousek od oznámeného místa, tříčlennou skupinku.

Z té ihned ke strážníkům spěchal mladík s tím, že byl fyzicky napadený a vyžaduje lékařské ošetření. „Na jeho žádost byla přivolána záchranná služba, neboť měl drobné poranění v oblasti čela a rtů,“ uvedla mluvčí strážníků Veronika Kuchynková.

 

Poraněný tvrdil, že ho napadl a zmlátil kamarád. „Ten se bránil slovy, že se druhý mladý muž po požití alkoholu chová agresivně. Cestou z hospody se jen pošťuchovali a konflikt vyvrcholil, když mu kamarád zlomil klíč ve vchodových dveřích domu,“ popsala Kuchynková.

Strážníci dali oběma dýchnout. „Orientační dechová zkouška na alkohol byla s pozitivním výsledkem,“ řekla Kuchynková s tím, že na místě byla ještě přítelkyně (21) jednoho z mladých mužů, která uvedla, že se jedná o dlouholeté kamarády. „Přesto si poraněný mladík vyžádal na místo hlídku policie a trval na podání trestního oznámení na svého kamaráda,“ dodala Kuchynková.

VIDEO: Hádka dvou mužů v Aši skončila těžkým zraněním.