Důvodem velké razie byly obchody s drogami a také s mobilními telefony. Razie probíhala ve věznici v pondělí a úterý. Zásahu se zúčastnily desítky policistů, členů vězeňské služby a také čtyři psi speciálně vycvičení na vyhledávání drog. 

„Během akce jsme nalezli a zajistili celkem sedm mobilních telefonů a čtyři samostatné SIM karty. Také jsme objevili velké množství injekčních stříkaček a především pak krystalickou látku, u které je podezření, že se jedná o pervitin,“ řekla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Když si pak policisté podali žádanku, mohli podezřelé vězně i vyslýchat přímo uvnitř borské věznice. Obvinili celkem jedenáct lidí. „Nejmladšímu je 25 let a nejstaršímu 59 let. Jde o sedm mužů, kdy v šesti případech se jedná o vězně, v jednom o příbuzného a čtyři ženy. Nikdo z obviněných není zaměstnancem nebo pracovníkem věznice,“ uvedla Štefflová.

„U obviněných osob jde o obvinění převážně ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Ti, u kterých bylo nalezeno hovorové zařízení, a ti, u kterých bylo prokázáno, že těmto osobám mobilní telefony umožnili používat, se pak navíc zpovídají z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodala Štefflová s tím, že v tomto okamžiku nelze vyloučit, že po vyhodnocení všech informací a důkazních materiálů bude rozšířeno trestní stíhání ještě o další osoby.

VIDEO: S pašováním mobilů do věznic nemají problém jen na Borech. V Brazílii se podařilo propašovat dokonce i striptérku.

Fotogalerie
3 fotografie