Největší plzeňská pouť nabízí návštěvníkům na pět desítek různých atrakcí. „Každý rok toho máme hodně co nabídnout. Letos tu je například nejnovější model boosteru či vystřelovací koule. Jinak tady ale lidé najdou vše, co z poutí znají, houpačky, labutě, ruské kolo, autodrom, střelnice a další,“ uvedl pořadatel Vlastimil Lagron.

Lagron pouť v městské části Doubravka pořádá už 30 let. „Zatím se nám daří držet přijatelné ceny, stejné jako v loňském roce. EET se nás letos ještě nedotklo. Až to přijde, asi podražíme, protože budeme muset přijmout více pracovníků, abychom to všechno zvládali,“ řekl Lagron.

Vrásky na čele pořadatelům dělá téměř zimní počasí, nezvyklé na tuhle roční dobu. „Celá léta tady u Jiřího bylo počasí hezké, téměř letní. Letos se úplně zbláznilo, občas i sněží. Věříme ale, že lidé si k nám v hojném počtu cestu najdou a pořádně si atrakce užijí,“ popsal pořadatel pouti s tím, že rozmary počasí řešili už při příjezdu atrakcí. „Bylo to tady hodně rozmočené, dost nám to začátky zkomplikovalo,“ dodal. Pouťové atrakce se o víkendu rozjedou vždy v 10 hodin dopoledne.

Fotogalerie
9 fotografií