Kuriózní nehoda se odehrála na Strakonické ulici, když tudy muž projížděl směrem od centra města. „Při řízení mu zaskočila žvýkačka a v důsledku toho se přestal plně věnovat řízení. Vjel vpravo na krajnici a narazil pravou stranou svého vozu Škoda Rapid do stojícího nákladního auta Volvo,“ popsala začátek nehody policejní mluvčí Dana Ladmanová.

To ale byl pouze začátek celého dramatu. Pražský řidič pak ještě narazil do dalšího nákladního auta DAF a do osobního vozu Škoda Yeti. „To se mu dokonce podařilo převrátit na pravý bok. Pak narazil do odstaveného návěsu tahače. Odražené vozidlo pak ještě poškodilo automobil Renault Citigo a reklamní tabuli,“ dodala Ladmanová.

Řidič Rapidu byl při nehodě zraněn a sanitka záchranky ho odvezla k ošetření do nemocnice ve Strakonicích. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem.

Při hromadné havárii unikli na silnici provozní kapaliny, a hasiči tak měli plné ruce práce. „Na jejich likvidaci spotřebovali třicet kilogramů sorbentu. Asistovali také při naložení nepojízdných automobilů na vozidla odtahové služby a z vozovky uklidili střepy,“ uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. Policisté odhadli škodu na poškozených autech a reklamní tabuli na 750 tisíc korun.

Video: Nehody jsou na denním pořádku. Podívejte se na vážnou nehodu kamionu, šofér naštěstí přežil.