„Po vyhodnocení kamerových záznamů policisté zjistili, že kouř z tubusu mělo způsobit osobní vozidlo, které v tunelu zastavilo a začalo na místě protáčet kola. Tím vznikl nadměrný kouř a dým, což spustilo požární hlásiče a tunel se uzavřel. Samotnému incidentu bylo přítomné ještě jedno vozidlo, kdy jejich osádka řidiče povzbuzovala. Poté obě auta z místa odjela,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Zadrženi na Olomoucku

Auta mířila směrem na Olomouc a policisté tak spolupracovali i s kolegy z Olomouckého kraje. Ti posádky obou aut zadrželi. „Po předchozím souhlasu státního zástupce bylo zadrženo šest osob ve věkovém rozmezí 25 až 40 let. Kriminalisté z Ostravy se případem začali intenzivně zabývat, proběhly výslechy zadržených a v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení,“ podotkla mluvčí.

Šofér litoval

„Řidič, který měl způsobit vozidlem silný kouř, uvedl, že je se svými kamarády na cestě do Francie, kde se každoročně koná akce určená pro milovníky aut. V době, kdy projížděl Českou republikou, ho z důvodu tvořících se kolon v Klimkovickém tunelu údajně napadlo, že bude driftovat (řízený smyk). Nyní nad svým jednáním vyjádřil lítost se slovy, že ho nenapadlo, co to vše může způsobit,“ zakončila mluvčí. Cizinci jsou vyšetřovaní na svobodě.

VIDEO: Uhasit požár v tunelu není nic jednoduchého.