Horník Štefan I. (†34) zahynul při neštěstí na dole Lazy v roce 2004. Pozůstalá družka Monika nevěřila svým očím, když se v polovidně dubna dozvěděla, co se s právě zvelebeným hrobem stalo.

„Jsem v šoku. Nedávno jsem kvůli vzpomínce na zesnulého druha a jeho šest kolegů byla upravit hrob a pár dní nato ho nějaká hyena zničila. Ať jí hnáty upadnou u samé pr**le,“ vzkázala tehdy vandalovi.

Pátrali napříč republikou

Na hřbitově byla spoušť. Vandal vyvrátil náhrobky, poškodil desky, odtrhl lucerny a další výzdobu. Celková škoda byla vyčíslena na více než 60 000 korun.

„V rámci prověřování policisté vyslechli desítky poškozených a svědků, vyhodnotili velké množství stop a mnohé další indicie. Poznatky zjišťovali nejen napříč naším krajem, ale také v rámci celé republiky. Výsledkem této doslova „mravenčí“ činnosti bylo zjištění možného pachatele," uvedla policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Muž svůj čin nezapíral. Před policisty dokonce litoval a slíbil úhradu škody. „Mladý muž, který pracuje a pobývá mimo kraj, sdělil, že byl ve svém rodišti na návštěvě. Agresi, která v něm narostla po konzumaci alkoholu, si šel vybít na karvinský hřbitov," vysvětlila mluvčí mužovy pohnutky.

VIDEO: Lukáš Bonček našel před časem v ostravském parku rozbité náhrobky dětí. Nikdo netuší, kde se tam vzaly.

Video
Video se připravuje ...

Lukáš Bonček našel v ostravském parku rozbité náhrobky dětí. Nikdo netuší, kde se tam vzaly. Michal Charbulák

Fotogalerie
8 fotografií