V Klimkovickém tunelu došlo z technických příčin k výpadku elektrického proudu, a tudíž je v současné době v obou směrech uzavřen. Objízdná trasa je policisty směřována přes Klimkovice. Doba uzavření nyní není známá," uvedla těsně po zavření mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková.

Krátce po 14. hodině se provoz obnovil. Elektřina v tunelu nefungovala ani 13. března. Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) šlo o závadu v elektroinstalaci. Rozsáhlá oprava technologií v tunelech se chystá ještě letos.

Chystají větší opravu

„Poruchy způsobily závady na elektroinstalaci. Jednotlivé komponenty jsou po letech bezproblémového fungování na konci životnosti, proto už plánujeme a připravujeme větší opravu spojenou s modernizací celého tunelového komplexu,“ uvedl mluvčí moravskoslezského pracoviště ŘSD Miroslav Mazal.

Práce ŘSD plánuje na druhou polovinu tohoto roku, detaily upřesní po dokončení projektové přípravy.

Tunel Klimkovice je dlouhý přes kilometr, jako součást dálničního úseku mezi Ostravou a Bílovcem na Novojičínsku byl otevřen v květnu 2008. Stavba celého úseku trvala čtyři roky a stát za ni zaplatil osm miliard korun.

VIDEO: Mluvčí ŘSD o šílených nehodách na českých dálnicích: Jsou na vině silnice, nebo šoféři?

Video
Video se připravuje ...

Mluvčí ŘSD o šílených nehodách na českých dálnicích: Jsou na vině silnice, nebo šoféři? Markéta Volfová, Lukáš Červený