Do projektu se mohou zapojit rodiče všech dětí s trvalým pobytem na území městského obvodu Slezská Ostrava, kteří dar od obvodu budou moci uplatnit u všech registrovaných spolků a organizací.

Projekt spočívá v tom, že lidé dostanou pomyslnou elektronickou correntovou peněženku, kterou využijí na zaplacení maximálně poloviny ceny například kroužku. Zbytek uhradí ze svého. Pilotní projekt se letos uskuteční ve dvou etapách, v květnu až červenci a poté od srpna do listopadu.

„Vnímáme, že s ohledem na aktuální ceny energií nebo potravin začínají rodiny šetřit. Mezi první úspory často patří omezení volnočasových aktivit a kroužků dětí. Rozhodli jsme se proto dát rodičům ze Slezské Ostravy možnost uspořit v rodinném rozpočtu a zajistit dětem volnočasové a mimoškolní aktivity výhodněji,“ uvedl slezskoostravský starosta Richard Vereš (ANO).

Český systém

Na projektu se podílí společnost Corrency. „Do podpory od města zapojujete přímo občany, kteří se mohou rozhodnout, koho darem od města podpoří. Právě u dětí vidíme největší potenciál. Může totiž sloužit třeba pro rodiče, jejichž děti by potřebovaly doučování,“ uvedl ředitel společnosti Petr Stuchlík.

Corrency je český systém na efektivní přerozdělování dotací a podpor, jehož autorem je podnikatel v oblasti elektronických plateb Pepe Rafaj. Projekty na podporu lokálních ekonomik už se uskutečnily v Kyjově na Hodonínsku, v Praze 1 či Praze 18.

VIDEO: Koruna 2023: Až desetiprocentní propad.

Video
Video se připravuje ...

Koruna 2023: Až desetiprocentní propad Videohub