Policisty kdosi zalarmoval na tísňové lince. Ti dojeli na určené místo, kde ležel muž bez známek života.

„Ohledáním těla zemřelého bylo zjištěno, že na úmrtí osoby se mohla podílet cizí osoba,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Ukázalo se, že mrtvým je místní bezdomovec, který se dostal do konfliktu se svým kumpánem. Toho policisté den po vraždě vyhmátli mezi třemi vytipovanými muži bez domova.

Útočil nožem

Kriminalisté podezřelého muže obvinili z vraždy. „Obviněný měl v noci v Bělském lese po vzájemné slovní rozepři a fyzické potyčce napadnout poškozeného a způsobit mu bodná a bodnořezná poranění, kterým poškozený na místě podlehl,“ řekla k mordu policistka Pavla Jiroušková.

Útočníkovi hrozí 10 až 18 let vězení, byl podán návrh na jeho vzetí do vazby, čemuž bude s největší pravděpodobností vyhověno.

Mord za mordem

Kromě aktuální vraždy v Bělském lese šetří moravskoslezští kriminalisté tři další případy, ve všech případech byli podezřelí zadrženi.

Video
Video se připravuje ...

Policejní mluvčí Eva Michalíková k nálezu mrtvoly muže v Bělském lese v Ostravě. Michal Charbulák

V lesoparku v Ostravě-Porubě se pohádali bezdomovci. Muž (30) zavraždil družku (†18).

V Novém Jičíně ubodal muž (33) expartnera (†47) své přítelkyně, který byl u bývalé družky a útočníka na návštěvě. Vraždu viděla i dcerka ženy a zabitého!

Další útok se odehrál v Opavě v bývalé textilce Karnola, opět nožem. Žena (52) zabila partnera (†30). Oba byli bezdomovci.

Fotogalerie
6 fotografií