Radost z houpání vystřídal rychle stres. Holčička patrně nedočkavostí strčila obě nožky, kam neměla a nemohla ven. Pomoci ji nedokázala ani maminka a babička. Nezbývalo než zavolat profesionály.

„Nemohla se vůbec pohnout a plastový materiál ji navíc nepříjemně tlačil. Obě ženy houpačku před příjezdem hasičů sundaly na zem z dřevěné konstrukce, na níž visela, i s plačící holčičkou,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Ani hasičům se nepodařilo Nelinku vytáhnout bez poškození houpačky. Děvčátko navíc stále usedavě plakalo. Bolestí i strachem. „Proto hasiči pravou stranu sedačky rozstřihli, děvčátko odtud vyprostili, a to skončilo nezraněné v náručí maminky,“ dodal Kůdela.

Za chvíli se už Nelinka osmělila, o to více, když dostala od zachránců zeleného plyšového dráčka Hasíka - za statečnost. Nechala se i s ním i vyfotit a při odjezdu hasičského vozidla už těm velkým hodným mužům mávala, stejně jako maminka a babička.

VIDEO: Hajný Martin Semecký o záchraně ztracené Julie (8) z Německa. Tu v říjnu hledala policie i dobrovlníci několik dní.

Video
Video se připravuje ...

Hajný Martin Semecký o záchraně ztracené Julie (8) z Německa. Romana Vébrová

Fotogalerie
4 fotografie