Chlapci zmizeli odemčenou brankou. Přešli silnici a šli na návštěvu do obchůdku naproti. „Říkali, že jdou někam pryč. Mně se to nějak nezdálo, řekla jsem jim, že počkáme na maminku. Ta se neobjevila, tak jsem zkontaktovala městskou policii,“ řekla majitelka obchodu serveru TV Polar.

Kluci ale ve výletu pokračovali dál a dorazili až do nedalekého supermarketu. Krátce nato je objevili strážníci a malé výletníky předali zpátky školce.

Školka naštvala radnici

Vrata, kterými kluci odešli, byla odemčená kvůli zásobování a rozvozu jídel z areálu školky. „Vždy musí být zamčeno, přestože to školce přidělá práci. K rodičům dětí směřovala omluva,“ uvedla náměstkyně primátora Jana Feberová.

Radnice sice nakázala vedení školky vrata zamykat, ale místo toho se objevila na vratech cedule se vzkazem: »Brána není uzamčená, otevřete ji posunutím do strany. Po odjezdu ji opět zavřete«. To radnici naštvalo ještě víc a z celé události hodlá vyvodit důsledky.

VIDEO: Předloni v prosinci se ráno na Hlavním nádraží v Praze ztratil sedmiletý František. Nalezen byl až po půl dni pátrání v Čerčanech, kam měl mít původně s ostatními skauty namířeno.

Video
Video se připravuje ...

Předloni v prosinci se ráno na Hlavním nádraží v Praze ztratil sedmiletý František. Nalezen byl až po půl dni pátrání v Čerčanech, kam měl mít původně s ostatními skauty namířeno. Do Prahy se ve zdraví vrátil ve večerních hodinách. Václav Burian