Fenka zmizela minulou neděli. Majitelé to zjistili druhý den ráno a vše nahlásili. Na kamerovém záznamu z ulice je vidět dva muže, kteří k místu krádeže dorazili před půlnocí autem a o necelé tři minuty později už si Báru odvádějí pryč.

Po Báře i pachatelích teď pátrá policie. „U jednoho z mužů je zřejmé, že kulhá, nebo špatně našlapuje na levou nohu,“ uvedla policistka Eva Michalíková a žádá veřejnost o pomoc. „Kdokoli má k případu informace nebo psa Báru viděl, nechť se obrátí na linku 158 či na nejbližší policejní služebnu,“ dodala.

Nejspíše je znala!

Zvláštní na celé krádeži je fakt, že se pachatelé s fenkou prakticky vůbec nenadřeli. Šla s nimi velmi ochotně, neměli ji na žádném vodítku. Když dorazili k autu, bez protestů skočila dovnitř. Je možné, že je znala. Zdrcení majitelé doufají, že jí neublíží a že se se svou psí přítelkyní opět setkají.

Půjde jen o přestupek?

Policisté zmizení Báry vyšetřují jako trestný čin porušování domovní svobody. V případě dopadení však zloději mohou teoreticky tvrdit, že na pozemek u domu nevstoupili.

Pak by je policie z porušování domovní svobody nemohla obvinit a stejně tak ani z krádeže. Škoda totiž nedosáhla 10 tisíc korun a vše by řešila vítkovická radnice jako přestupek.

VIDEO: K podobnému případu došlo nedávno v Praze. V metru dva muži odřízli spícímu pasažérovi malého psíka z vodítka.

Video
Video se připravuje ...

Muži v metru koncem srpna 2021 ukradli psa. Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie