Není to poprvé, ani podruhé, co strážníci Městské policie v Ostravě vyjížděli k nálezu předmětu uchovávajícího zpravidla ostatky zemřelých osob. Tentokrát se urna nacházela na zastávce MHD.

„O této urně se strážníci dozvěděli od oznamovatelky, která operátorovi linky 156 sdělila, že v Ostravě-Mariánských Horách na jedné ze zastávek MHD uviděla vedle lavičky předmět podobající se urně,“ uvedla policie na svých internetových stránkách.

Doplnila, že když hlídka dorazila k zastávce, skutečně tam našla uzavřenou plastovou pohřební urnu s obsahem sypkého materiálu. Ta byla umístěna v igelitové tašce hned vedle lavičky.

„Na samotné urně bylo uvedeno evidenční číslo. Nález (...) byl strážníky zadokumentován a bude odevzdán příslušnému úřadu,“ uvedla rovněž policie s tím, že přestože zpravidla vyráží k nálezům odložených nebo zapomenutých batohů, deštníků, jízdních kol a jiných věcí, ani nález urny není v její praxi věcí zcela nebývalou.

„V minulosti již ostravští strážníci řešili obdobné případy nálezu uren, a to na veřejných prostranstvích, v popelnici i na autobusové zastávce. Od roku 2015 tak evidují ostravští strážníci nález celkem sedmi uren,“ uzavřela policie.